İstanbul ve çevresinde ikamet ediyor, eski plak, plakçalar, pikap satmak istiyorsanız bizleri arayarak fiyat alabilir, aynı gün içerisinde nakit olarak bizlere satabilirsiniz. Evinde, iş yerinde, deposunda veya çatı katında bir köşede unutulmuş plak, pikap ve plakçaları bulunan ve bunları muhafaza edemeyen müşterilerimiz için haftanın 7 günü çalışıyor, plaklarının durumuna, türüne ve temizliğine göre fiyatlandırma yapıyoruz. Pikap için de aynı şekilde markasına, temizliğine, sağlamlığına ve boyutuna göre fiyatlandırma yapıyoruz.
Fiyat almak istediğiniz zaman bizlere ürünlerinizin fotoğraflarını göndererek fiyat alabileceğiniz gibi adresinize davet ederek de fiyatlandırma yapılmasını isteyebilirsiniz. 33 lük, 45 lik ve taş plak olarak genelde 3 çeşidi bulunan plaklar sanatçısına göre de fiyatlandırılır. Zeki Müren, Moğollar, Ahmet Kaya, Cem Karaca gibi üstatların plakları ve bunun gibi yerli sanatçılarımızın plakları daha değerli alınıp satılırken üzerinde fazla çizik olmamasına da dikkat edilir.
2.el pikap alırken de Dual, Sony, Pioneer, Lenco, Philips gibi bilinen markaların pikapları çok daha yüksek fiyattan alınır
Pikap son zamanlarda tekrar moda haline geldi. Özellikle retro akımının tüm sektöre etki etmesinden sonra eskici ve pazar tezgahlarında satılan plaklar rağbet görmeye başladı. Kadıköy, Bomonti, Beşiktaş, Şişli, Taksim, Beyoğlu gibi semtlerde eski eşya ve retro eşya satan tezgahlarda gençleri görmek mümkün. Plak satışına gösterilen rağbet beraberinde pikap ve plakçalar setlere olan rağbeti de beraberini getirdi.
Sizler de ikinci el pikap ve plak satacağınız zaman bizleri arayarak fiyat alabilirsiniz. Hızlı ve güven içerisinde bir alışveriş için İstanbul genelinde hizmetinizdeyiz.
Pikap'lar iki türe ayrılır amfi'li olanlar ve amfi'siz olanlar.
Amfi'li olan pikap modellerinde plağı satın aldıktan sonra herhangi bir ek cihaza gerek kalmadan pikap tablası üzerine koyup dinlemeye başlarsınız.
Amfi'siz olan pikap modelleri ise daha profesyonel müzik dinleyicileri için tasarlanmış olup yukarıdada yazdığımız gibi bütün bir müzik sisteminin sadece parçasıdır. Pikap dışında bir amfi ve hoparlör sistemi gerekir bu tip müzik sistemleri'nde ancak bütçeniz dahilinde bir amfi ve hoparlörler alarak plaklar'ınızı dinleyebilirsiniz.
Pikaplar ya da halk dilinde bilinen diğer adıyla plak çalarlar plak adı verilen hammadesi olan pvc den üretilmiş olan ve üzerine ses dalgalarının kazınarak işlendiği belirli standart haline gelmiş boyutlardaki dairesel objeleri üzerinde yer alan plak tablası aracılığı ile belirlenmiş olan hızlarda döndürerek cihaz üzerinde yer alan pikap iğnesi aracılığı ile plak üzerinde yer alan ses işaretlerini pikap içerisinde yeni baştan önce titreşim daha sonra ise yeni baştan ses haline getirirler.
Pikap denildiği zaman her ne kadar nostaljik bir cihaz akla gelsede pikaplar halen üretilmekte ve oldukça yoğun rağbet görmektedir. Bunun nedeni ise plak'ların ses kalitesinin daha iyi ve yüksek olduğu inancıdır.
Pikaplar basitçe geçmişte kullanılan gramofon'ların elektrikle çalışan ve daha gelişmiş şeklidir. plaklar üzerine kayıt edilmiş olan ses işaretlerini üzerindeki iğne aracığıyla okuyarak yeni baştan ses haline getirir.
Genel olarak iki modelden oluşurlar 1. Pikap tablasının motor tarafından direkt olarak döndürüldüğü pikaplar bu tip pikaplar genellikle geçmişte üretilen eski tip cihazlardır. Bu pikaplarda motor tablanın direk alt tarafında yer alır ancak motor direk sistemin içerisine yer aldığı için motorun oluşturduğu titreşim hoş olmayan sonuçlara yol açardı. Pikap iğnesi'nin plak üzerinde kayması veya atlaması gibi gelişen teknoloji ile bu tip cihazlar yerini motorun sistemin dışında yer alan pikap'lara bırakmıştır.